Stor interesse for olsokfeiringen på Hadeland

Pilegrimsvandringen gikk fra en fantastisk konsert med Pastor Wangs kvartett i Lunner kirke, og 9 km over Granåsen til Granavollen

En av de to flotte vandringslederene vi har denne olsokfeiringen er Trond Hem Stenersen, som til daglig jobber i Lunner kirke. Han er selv en erfaren pilegrim, og har vandret til Nidaros mange ganger. Hem Stenersen har også åtte uker på Fokstugu som frivillig pilegrimprest, og han forteller med innlevelse og glede over de mange møtene med vandrende pilegrimer også lengre nord i leden. Hem Stenersen ledet den tredje olsokvandringen med eget sanghefte, og et pilegrimspass vi alle fikk til å henge på sekk eller stav.

Pilegrimsvandringen gikk fra en fantastisk konsert med Pastor Wangs kvartett i Lunner kirke, og 9 km over Granåsen til Granavollen. Det var et tjuetalls personer med, i alle aldre – den minste var bare fire år, og fikk litt hjelp av en trekkhund. Underveis sang vi sanger fra den nye salmeboka, plukket bringebær og markjordbær, snakket på tvers av aldre og ble godt kjent med noen nye fjes.

Både Jane Dahl Sogn og Ingrid Jutta Høvik fra Pilegrimssenteret var med på pilegrimsvandringen, og gleder seg over stort oppmøte på både lengre og kortere vandringer under olsokfeiringen - og i løpet av sommeren generelt. «Vi gleder oss over at mange vil ut å gå i Pilegrimsleden, det er pilegrimer i alle aldre, i hele regionen, ikke bare på Hadeland» jubler de.

På Granavollen ventet Kari Røken Alm og Hilde Anett Lunde oss med sodd, hjertekaker og kaffe. Kvelden ble avsluttet i Mariakirken.