Pilegrimssenteret gjør seg klar for Grüne Woche

Den store grønne uken starter i Berlin i dag, førstkommende tirsdag reiser også Pilegrimssenteret for å delta på Osloregionens stand på Internationale Grüne Woche.

Vi fikk en henvendelse fra Fylkesmannen i Opplands Landbruksavdeling, Ivar Lorentzen, om vi kunne tenke oss å være med til Tyskland på det som omtales som verdens største messe for mat og landbruk. Pilegrimssenteret gleder seg over å bli forespurt og tar det som en stor tillitserklæring å få lov til å være med å selge Norge som mat- og opplevelsesdestinasjon, sammen med andre dyktige aktører.

Ingrid Jutta Høvik, som har vært pilegrimsvertinne og ekstrahjelp ved Pilegrimssenter Granavollen siden 1.juni 2016, er reiselivsutdannet og forteller om forberedelser til reisen. "Dette er jo en unik mulighet for oss til å knytte kontakter og bygge pilegrimsnettverket mer rikholdig - her møter vi både norske og utenlandske matprodusenter og opplevelsesbedrifter, som vi igjen kan presentere til pilegrimen. Vi håper også vi kan introdusere pilegrimstanken til de som enda ikke er bitt av basillen", smiler Høvik. "Vi håper vi kan bidra til en god helhetlig opplevelse for besøkende på den norske standen, og at vi på den arenaen møter tilbydere og pilegrimer fra hele verden".

Pilegrimsbrosjyrer og vandrestaver er allerede sendt til Tyskland, og de tyske frasene innøvd. Pilegrimssenteret har sendt inn mange bilder til arrangørene og ser med spenning frem til å se hvordan pilegrimstematikken blir presentert og møtt på Grüne Woche.

Daglig leder ved Pilegrimssenteret, Jane Dahl Sogn reiser også nedover, sammen med frivillige fra venneforeningen RiHaTo. "Vi ser at i 2016 toppet pilegrimer fra Tyskland vår statistikk over utenlandske vandrere, derfor er det naturlig å prioritere deltakelse og synlighet i nettopp dette landet. Senere i år reiser andre fra pilegrimssatsningen til Tyske Kirkedager. Tyskland er et åpenbart marked for oss", sier Sogn.

Pilegrimsvandring er stort i Tyskland, og Pilegrimssenteret har mange samarbeidspartnere de håper besøker Osloregionens stand på Grüne Woche. "Vi har hatt besøk av tyske turoperatører og guidebokforfattere på Granavollen, men nå håper vi de finner og besøker oss i hall 8.2 på stand 112 merket "Norwegen" - vi trenger dessuten flere guidebøker", ler Høvik.