Nå er vi i midten av Olsokfeiringen…

Olsok er til minne om og feiringen av Norges helgen, Olav den hellige, eller St.Olav, som falt i slaget på Stiklestad.

Trond Hem Stenersen

Olsokfeiringen på Hadeland er godt i gang. Feiringen er et samarbeid mellom kirkene i Lunner, Jevnaker og Gran, Pilegrimssenter Granavollen og frivilligheten i området.

Pilegrimer som har vandret de siste 10 milene langs Pilegrimsleden til Nidaros kan få Olavsbrevet som en bekreftelse. Pilegrimspasset brukes som dokumentasjon for vandringen. Olavsbrevet utstedes kun ved Nidaros Pilegrimsgård i Trondheim, men Pilegrimssenter Granavollen utsteder et eget pilegrimsdiplom til alle som fullfører Hadelandsrunden, det vil si de tre vandringene som knytter sammen Søsterkirkene.

I Mariakirken på Granavollen kan vi glede nytt og gammelt publikum med at utstillingen "en vandring i Guillermo Silvas mangfoldige utrykk" som står sommeren igjennom nå vil være for salg. Hole Artcenter åpner en stor kompletterende salgsutstilling i august, og i den forbindelse kan du kjøpe objektene utstilt i Mariakirken via denne utstillingen. Henvendelse til Jane Dahl Sogn på Pilegrimssenteret.

Torsdag 28. juli: 1800: Konsert i Lunner kirke, Pastor Wangs kvartett (100kr) 1930: Olsokvandring fra Lunner kirke til Granavollen, ca 9 km. 2130: Pilegrimssuppe og kveldsbønn

Fredag 29. juli: 1800: Vandring fra Bjørge i Tore Hunds fotspor. 2000: Olsokgudstjeneste i Mariakirken

Lørdag 30.juli kl.1400: Vinjemarkering

Søndag 31.juli: 1000: Vandring fra Granavollen til Jevnaker kirke, ca 17 km. Pilegrimsbønn.
1800: Orgelkonsert i Mariakirken, Guy Poupart (150kr)