Den kulturelle skolesekken

De to første ukene i mai er viet den kulturelle skolesekken, og alle Gran kommunes barneskoler er med!

I samarbeid med Søsterkirkene og Glasslåven kunstsenter, tar Pilegrimssenteret på Granavollen i mot to skoleklasser hver dag. De opplever både sol og vind, blåveis og villsau, middelalder og historie. Vi møtes ved milesteinen hvor vi forteller om Pilegrimsleden og hva som venter oss på dagens vandring, som er ca 2 km.

Langsomhet - enkelhet - frihet - bekymringsløshet - deling - stillhet - åndelighet. Ord vi gir dem på vandringen. Vi opplever at alle går langsomt i helt ulikt tempo, men at det er hyggelig å bli ventet på - og å vente på en venn. Vi ser at friheten føles helt ut i tåspissene, og at glede deles på tvers både i ord og handlinger. Vi snakker om pilegrimen i middelalderen, hvem han var og hva han skulle. Vi sanser, ja tilogmed smaker på, middealderen underveis. Vi deler. Opplevelser, historier, smil, blikk og latter. Vi deler smaken av mynte - den er rar, vond, god, smaker mormor og tannkrem.

Vi går vandringens siste etappe i stillhet. Helt stille. Etter en runde på gamle vegfar følger vi Pilgutua opp til Søsterkirkene, og går en runde rundt dem før vi igjen snakker sammen. Vi deler vår stillhet, og tar del i andres. Opplevelsen av å være mange, men alikevel være stille sammen er en fin avslutning for kropp og sinn.

Bildet over viser nettopp en skoleklasse vandre i stillhet rundt Søsterkirkene.